Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Ayutthaya

2015. február 22. 16:32 - dddoni

Mindenképpen szerettem volna eljutni a Bangkokhoz közeli Unescós városba, Ayutthayába, a kérdés csak az volt hogy tömegközlekedjünk vagy egy csoportos túrára fizessünk be. Végül az utóbbi nyert, mert 4000 Ft-ért nemcsak hoztak-vittek, de ebédet és idegenvezetést is kaptunk, plusz két városon kívüli helyre is elvittek, ahova egyébként nehéz lett volna eljutni. Bár míg az egyik helyen alkudni próbáltam a túra árából, a csávó felkapta a vizet és jól kioktatott, hogy európai vagyok, nekem ez is olcsó szóval ne alkudozzak itt. Na ilyenkor van az hogy ha mindenhol máshol kétszer annyiba kerül se veszem ettől a lehúzós fasztól, de egy utcával arrébb gond nélkül lealkudtuk amennyire akartuk.

Ayutthaya Thaiföld régi fővárosa, de aztán a burmaiak lerombolták és újjáépítés helyett Bangkokban húzták fel az új fővárost. A legfontosabb templomoknak konkrétan az utánzatát építették fel, így először megnéztük Bangkokban a most is működő templomot, aztán Ayutthayában az eredetinek a romját. A város után még a királyi nyári rezidenciába is elvittek, ahová a thai királyi család a mai napig kikapcsolódni jár. Nem egy Bangkoki méretű épületegyüttes, de azért ellaknék itt. Kifejezetten tetszett hogy sok különböző stílusú épületet raktak egymás mellé, így volt thai, kínai, európai klasszicista és khmer is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr937192251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása