Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Kizárva

2014. október 16. 06:58 - dddoni

Eddig minden szép és jó, talán egy dolgot tudnék kiemelni, ami idegesít. A bürokrácia. Útlevél kell még a vonatjegyvásárláshoz is, csoda hogy az alkoholvásárlás nem regisztrációhoz kötött. Már ott gyanús volt, mikor 8 igazolványképet kértek az idejövetel előtt. És kellett is mind. Ilyen igazolvány, olyan dokumentum, orvosi vizsgálati papír, lakcím igazolás, tartózkodási engedély kérvény, stb. A pénztárcámban annyi NCFes kártya van, hogy esélytelen pénztárcán keresztül leolvastatni. Egyetlen kártyában nincs chip, a bankkártyában.

De a mai eset kiverte a biztosítékot. Jönnék vissza a szobámba óra után, erre nem működik a belépőkártya. Nem tudok bemenni, a lakótársam meg sehol. Portára le, néni egyre idegesebben magyaráz, persze ez már meghaladta a kínai képességeimet. Végül a technikát hívtuk segítségül, okostelefonom meg gyorsan kiköpte angolul, hogy lejárt a vízumom. Közöd?

Az útlevelem a rendőrségen csücsül, pont a tartózkodási engedélyem miatt. De ő addig nem hajlandó meghosszabbítani a belépőkártyámat, amíg nem látta az átvételi elismervényt az útlevelemről. Hozzam le a szobából, amibe épp nem tudok bemenni. Takarítónéni beenged, lecaflatok a portára megmutatni. Jó, így már jó, de 27-én azonnal menjek az útlevelemért mert ha nem mutatom be, akkor megint kizárnak a szobából.

A lakótársam közben visszajött és megmutatta hogy lehet kártya nélkül feltörni a zárat. Megnyugtató hogy nem leszek kizárva, viszont aggasztó hogy ennyi erővel bárki bejárkálhat a szobába...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr656797479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

btamax 2014.10.19. 10:34:58

Janó átküldte a linket, így behoztam a lemaradást. Hát bearanyoztad a Debrececen felé tartó félálomban megtett kilométereket. Néha még hangosan fel is nevettem :))

dddoni 2014.10.19. 12:04:20

@btamax: Hehe, nem szóltál hogy te nem kaptál linket ;) Örülök hogy tetszett.
süti beállítások módosítása