Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Első kínai 朋友

2014. szeptember 21. 17:02 - dddoni

Kínai tanárom csak annyit mondott a barátkozásról, hogy "Egy dologtól óvakodj nagyon, ha egy kínai azt mondja neked hogy barátok lettetek. Akkor indul a lehúzás." Szóval félek a kínai barátoktól, de ettől függetlenül már sikerült lespanolni néhánnyal. Mindenki nagyon kedves, már-már idegesítő, hogy folyton azt kérdezgetik, hogy miben segítsenek, jöjjenek-e velem bankba, stb.

Az egyik el is vitt vacsorázni. Valami gombóc levesezőbe mentünk, ahol kapásból háromfélét kért ki, azt cserélgettük. Volt gombás, marhahúsos meg káposztás. Meglepően az utóbbi volt a legjobb, de nem ez lesz itt a kedvenc kajám.

Még 1-1 sör is jött hozzá, 6 decis kiszerelésben. A sörnél külön kérni kell, hogy hideg legyen, különben hugymelegen adják. Egyébként nem volt rossz sör és elvileg gyenge se volt a maga 6%-ával.
Közben elcsevegtünk az itteni életről:

  • Vannak egyetemi bulik?
  • Nincsenek.
  • És akkor hogy szórakoztok?
  • Nem szórakozunk. Itt mindenki tanul.

És ez még a nagyon szabados életű kínai barátom szájából jött, hisz ő iszik sört és pár havonta elmegy bulizni. Ki is nézik a többiek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr846709371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

artanis 2014.09.22. 12:14:41

hmm.. mondjuk erre nem is gondoltam, hogy leginkább ők nobel dijra mennek ..

knowyourmeme.com/memes/high-expectations-asian-father

:D
süti beállítások módosítása