Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Angkor

2015. március 06. 10:14 - dddoni

Bangkokból egyenesen a Khmer birodalom egykori fővárosába, Angkorba repültünk. Vagyis a mellette lévő turista városba, Siem Reapbe. Kicsit megijedtünk mikor a reptéri transzfernél közölték velünk, hogy drágább lesz, mert a foglalt szállásunk kicsit kint van a városból. Végül nem volt vészesen kint, plusz az ingyen biciklik enyhítették a távot. Ürügynek viszont jó volt, hogy extra 3 dollárt legomboljanak rólunk. Aztán kiderült hogy ingyen elhoztak volna a reptérről ha szólunk a szállásnak. Úgy tűnik még 3 hét utazás után is tudunk nagyon amatőrök lenni.

Mint az eddig látott városok többsége, Siem Reap is gyakorlatilag a turistákból él. Ennek ellenére a thaiok után felüdülés volt a kicsit kevésbé tukmálós és lehúzós khmerek közé csöppenni. Bár már a reptéri transzferen kaptunk ajánlatot egésznapos tuktukos Angkornézésre, ami hirtelen olcsóbb lett, mikor mondtuk hogy előbb tájékozódunk.

Angkorról még a több éve utazó, Machu Pichut megjárt emberek is mindenhol azt írják, hogy hűha. Ehhez én sem tudok mit hozzátenni. Tényleg a világ 7 csodája között a helye. Megint a képek beszélnek helyettem, a történetét már az összes utazós blogban kivesézték, legutóbb a Vifonon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr977245395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása