Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Buda, Pest meg a Ludas Matyi

2014. december 08. 10:38 - dddoni

A vadidegen kínaiakkal való társalgás sokszor elég könnyen elakad, mert ugyan nagyon bólogatnak az első kérdésre adott válaszomnál, Ááá Magyarország, viszont sokat nem tudnak vele kezdeni. Legtöbben el tudják helyezni hogy Európában van, bár ezt rámnézve is könnyű megmondani. Amerika, Kanada és Ausztrália helyét ismerik, Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsiában meg más színűek az emberek. Szóval marad Európa, azon belül többet csak a világot járt kínaiak tudnak.

A rosszabbik eset, amikor a csávó így reagálta le: "Az Amerikában vagy Európában van? Mindegy is, biztos gazdag vagy." Az bazdmeg, meg a kurvaanyáadat hogy 20 másodperc után már a zsebemben turkálnál. Ott is hagytam puffogva. 

Akadt pozitív meglepetés is, mikor a metrón egy csajnak kínaiul mondtam, és angolul kérdezett vissza, Ááá (szeretnek Ááázni na) Hungary. Ő speciel két évig tanult Londonban, meg járt a szomszédos országokban, szóval volt némi fogalma.

Másik pozitív meglepetés volt, mikor egy 30as csávó nemcsak bólogatott, hanem "Ááá van az a magyar film aminek nem jut eszembe a címe." Ő ugyan nem látta, de a szülei gyerekkorában nagyon híres volt Kínában. Gyorsan rákeresett az iPhone-ján, és meg is van, a Ludas Matyi az. Belegondolva a sztoriba tökéletesen beleillik a kommunista ideológiába, mégha köze sincs hozzá. Sokmindenre számítottam, de hogy Kínában a Ludas Matyival hoznak kapcsolatba, arra nem. 

A legfrissebb ilyen eset meg: "Ááá Budapest. Tudtad hogy Kínában van egy híres színész testvérpár akit Budának és Pestnek hívnak? Az apjuk annyira szerette Budapestet, hogy arról nevezte el őket." És tényleg, még wikipédián is fentvannak. Chen Buda és Chen Peisi. 

A konklúzió, hogy lehet hogy a többségnek fingja sincs rólunk, de azért még Kínában is akadnak akik meglepő dolgokat tudnak. És azért ez mindenképpen pozitívabb élmény, mint Dániában "hmm Magyarország. Ott van az az EU-ellenes Orbán, ugye?"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr376966553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása