Ezen a héten Kína egyik leghíresebb ételét próbáltuk ki, a hot potot. Szabad fordításban forró tál, de nem fogom így hívni. Régiók szerint különbözhet, asszem itt most egy hagyományos Pekingit próbáltunk. A lényege, hogy az asztal közepére pakolnak egy izzó szénnel megrakott forró vízzel teli tálat meg egy csomó nyers cuccot. Nem fogjátok kitalálni, hogy mi történik ezután. Magadnak főzöd meg a dolgokat.
Magát a hot potot kétféle lével kértük, fele sima a másik fele meg csípős. Utóbbi nem teszi elviselhetetlenül csípőssé a benne főtt dolgokat, de jó fűszeres ízt ad neki. A belevalónak lehet mindenfélét kérni, nálunk volt többféle hús, gomba, krumpli, tofu meg valami zöld levél. Ezek 1-2 perc alatt megfőnek aztán belemártogathatod valami szószba. Mi mogyorósat kértünk. A pálcikával még mindig küzdök egy kicsit, ehhez meg ugye elég precíz mozdulatok kellenek, de azért csak kihalásztam a dolgokat mégha lassabban is.
A többi régió hotpotja nem tudom miben más, de majd kipróbálom őket. Olyat már láttam ahol a futószalagos szusi mintájára a hozzávalós tálak köröznek és mindenkinek saját hot potja van. Hogy az elszámolás hogy történik azt nemtom, mert nem 1 tányér 1 hozzávaló alapon megy. Lehet átalánydíjas.