Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Hot pot

2014. október 11. 12:00 - dddoni

Ezen a héten Kína egyik leghíresebb ételét próbáltuk ki, a hot potot. Szabad fordításban forró tál, de nem fogom így hívni. Régiók szerint különbözhet, asszem itt most egy hagyományos Pekingit próbáltunk. A lényege, hogy az asztal közepére pakolnak egy izzó szénnel megrakott forró vízzel teli tálat meg egy csomó nyers cuccot. Nem fogjátok kitalálni, hogy mi történik ezután. Magadnak főzöd meg a dolgokat.

IMG_20141006_201554.jpg

Magát a hot potot kétféle lével kértük, fele sima a másik fele meg csípős. Utóbbi nem teszi elviselhetetlenül csípőssé a benne főtt dolgokat, de jó fűszeres ízt ad neki. A belevalónak lehet mindenfélét kérni, nálunk volt többféle hús, gomba, krumpli, tofu meg valami zöld levél. Ezek 1-2 perc alatt megfőnek aztán belemártogathatod valami szószba. Mi mogyorósat kértünk. A pálcikával még mindig küzdök egy kicsit, ehhez meg ugye elég precíz mozdulatok kellenek, de azért csak kihalásztam a dolgokat mégha lassabban is.

A többi régió hotpotja nem tudom miben más, de majd kipróbálom őket. Olyat már láttam ahol a futószalagos szusi mintájára a hozzávalós tálak köröznek és mindenkinek saját hot potja van. Hogy az elszámolás hogy történik azt nemtom, mert nem 1 tányér 1 hozzávaló alapon megy. Lehet átalánydíjas.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr466778361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása