Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

A többiek

2014. október 01. 12:55 - dddoni

Azt gondoltam hogy sok fehér emberhez nem lesz szerencsém itt, de az még engem is meglepett, hogy az egész nyelvi képzésen vagyunk összesen 5en európaiak. Ebből egyik sem az én csoportomba került, mert első körben beraktak a kezdők közé. Itt volt két nepáli, 4 afrikai és 4 posztszovjet országból jövő, konkrétan üzbegisztáni, tádzsikisztáni, kazahsztáni és kirgizisztáni. Utóbbiak között egyébként akad fehér ember is, de legtöbbön azért érezni a mongolos beütést. Aztán egy hét múlva kiderült hogy van még egy német is, csak ő beteg volt egy hétig. Mondjuk azóta se nagyon szokott bejárni, nem az a tipikus német na.

Ezt a csoportot viszonylag hamar elhagytam, mert mindenki azt tanácsolta, hogy inkább erősebb csoportba menjek, ott lehet az elején szívás, de fejlődni ott lehet. A váltást sajnáltam is meg nem is, mert bár egy bulis, nagyszájú társaság volt, de nem igazán kerültem közel senkihez. A kulturális különbségek elég nagyok és nem igazán voltunk egy hullámhosszon. A posztszovjetek eleve nem tudnak angolul, egymás között oroszul beszélgetnek. A nepáliak kultúrája nekem egy az egyben indiainak tűnik, innentől szerintem nem is kell tovább részleteznem. De a legidegesítőbb, hogy közülük senki nem eszik kínai kaját, így vagy mekibe vagy méregdrága olasz étterembe akartak folyton cipelni. Ráadásul még csak nem is a közelibe, hanem képesek fél órát gyalogolni érte, mikor itt van 1 percre mindenféle kínai kifőzde.

Az új csoportomat még nem ismertem meg teljesen, de határozottan nyugisabb társaság. Hogy ez előny vagy hátrány, azt még nem tudom. Tanulni jobban lehet, bulizni meg max visszajárok a régiekhez. Van vagy 6 indonéz egyenesen Bali mellől (velük szorosabbra kell fűznöm a kapcsolatomat), két afrikai meg egy ír. Van rajtam kívül is európai fehér ember a csapatban, wow.

Pár érdekesség:

  • Összesen kb. 50en vagyunk a nyelvi képzésen
  • Még most is érkeznek emberek, tehát nem én késtem a legtöbbet
  • A legidősebb csávó valahol az 50 és a 60 között lehet és francia, ő már valami ultrahaladó csoportban van. Van egyébként több 40 feletti is abban a csoportban.
  • A legfiatalabb 17 éves
  • A legtöbben ilyen 24 és 28 között vagyunk, tehát én nem lógok ki
  • Na találjátok ki, ki a legnagyobb darab! Az etióp bazdmeg, van vagy 150 kiló
  • A legesleghaladóbb csoportban kb csak japánok vannak. Nekik ugye alapból nem kell tanulni a karaktereket, de a kiejtéssel biztos ők is szenvednek
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr96723289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elek Zoltán 2014.10.01. 17:21:52

" nem az a tipikus német na." XD
süti beállítások módosítása