Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

C-pop

2015. június 01. 08:27 - dddoni

Ugyan YouTube nincs Kínában, de ettől még a legnagyobb Amerikai popzenészeknek hatalmas rajongótábora van errefelé. Az amerikai zeneipar is kezdi felfedezni ezt az egymilliárdos piacot, és sorra jönnek ki a hivatalos kínai nyelvű weibo (kínai twitter) oldalak és a legnagyobb nevek már a turnéjukba is beépítik Kínát. Múltkor például Linkin Park koncert volt Kantonban, amin meglepődtem mert ilyen zenét kedvelő kínaival még nem találkoztam, ez teljesen hiányzik a helyi kínálatból. 

A nyugati zenénél egy fokkal népszerűbb a koreai és japán popzene, a helyi zenekarok is ezt az irányvonalat követik. Már megvan a helyi Gangnam style is a helyi Irigy Hónaljmirigy előadásában, kíváncsi leszek ez befut-e nemzetközileg. Ebben is megvan minden ami az elődjében, undorítóan fülbemászó dallam, hülyetánc, gagyi videó, a kérdés csak az, hogy van-e még ilyenre igény nemzetközi vizeken. Minden boltban és karaoke bárban ez szól, pedig már egy éves a "remekmű". Csak erős idegzetűeknek ajánlom, aztán senki ne panaszkodjon nekem hogy egy napig ez megy a fejében. Most pedig következzen a Kicsi alma a Pálcika tesók előadásában. 

Ja és hogy a magyarokat se felejtsük el, a Belga mindennyelvű Szerelmes vagyokja mellett van kifejezetten kínai piacra dolgozó magyar előadó is. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr697508274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása