Mendegél a mandarin

Egy év a világ körül

Tóparty koncert

2014. október 07. 16:57 - dddoni

Meghívást kaptam egy másik egyetem kampuszára, hogy nézzek szét a nyitó héten, sokféle rendezvény van. Az idegen nyelvek egyeméről van szó, ahol többek között magyart is tanítanak. Az egyik érdekesség az esti programok között volt, az egyetem kórusa különféle európai dalokat adott elő európai nyelveken. Nem feltétlenül az eredeti nyelven, így lett például az Örömóda magyarul elénekelve. Persze szegény kis kínaiak nehezen küzdöttek meg vele, nem valószínű hogy felismertem volna hogy magyarul van, ha nem mondják be előtte. De volt még pár ismertebb szám, például gaudeamus igitur, elmegyek elmegyek, meg valami lengyel dal amit már sokszor hallottam.

IMG_20140920_185937koncert.jpg

A kampuszuk egyébként elég modern, a koncert például egy leddel kivilágított tó partján volt, a könyvtáruk pedig építészeti díjakat is nyert. És akkor indulhat a játék, ki találja meg leghamarabb a magyar feliratot a könyvtár épületén?

IMG_20140920_172937könyvtár2.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mendegelamandarin.blog.hu/api/trackback/id/tr816719353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elek Zoltán 2014.10.07. 17:31:14

Megvan!!! juhhúú... mit nyertem? :D
süti beállítások módosítása